بورس

پای خودروهای پرطرفدار بالاخره به بورس باز شد

 روز چهارشنبه ۱۸ خرداد ماه دو خودروی ۴۳۰ دستگاه دیگنیتی و فیدلتی در بورس کالا عرضه می‌شوند که براساس جزییات، عرضه برای ۱۵۰ دستگاه فیدلیتی هفت نفره، ۱۵۰ دستگاه فیدلیتی پنج نفره و ۱۳۰ دستگاه دیگنتی خواهد بود.

هومن عمیدی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین به بررسی وضعیت عرضه دو خودرو دیگنیتی و فیدلتی در بورس کالا پرداخت و گفت: حجم عرضه این دو خودرو بسیار پایین است و در رنج قیمتی مناسبی عرضه نمی‌شود. اما به دلیل جو رقابتی حاکم بر بازار احتمالا با استقبال همراه شوند. 

وی ادامه داد: اما مکانیزم و حجم عرضه این دو خودرو در ادامه مسیر بسیار مهم است. زیرا حجم عرضه بسیار پایین نمی‌تواند کارآ باشد و با چنین وضعیتی نمی‌توان به کشف و تثبیت قیمت‌ها در بازار خودرو دست یافت. این میزان از عرضه خودرو شرایط را تغییر نمی‌دهد و تنها خودرو برای اولین بار در بورس کالا عرضه می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: سیاست‌گذاری حاکم بر عرضه خودرو در بورس کالا ایراداتی دارد که تعداد پایین حجم عرضه‌ها مهم‌ترین آن است. از طرفی دیگر زمانی که کشف قیمت با رقابت همراه می‌شود دلالان مجددا می‌توانند خودرو خریداری کنند. تنوع کم خودروها مشکل دیگری است که برای موثر واقع شدن این طرح باید تعداد شرکت‌های عرضه کننده افزایش یابد.

وی تشریح کرد: بنابراین، برای حل این مشکل حجم و تعداد عرضه‌ها باید افزایش یابد تا خودرو به جای کالا سرمایه‌ای به عنوان کالای مصرفی توسط مردم مورد استفاده قرار بگیرد. اما در مجموع مکانیزم این طرح صحیح است و باید دست دلالان را از این بازار کوتاه کرد. در واقع می‌توان گفت این حجم از عرضه برای شروع اشکالی ایجاد نمی‌کند اما این روند باید ادامه‌دار باشد تا بازار تعادل برسد. 

عمیدی معتقد است این دو خودرو از نظر طراحی مشکل دارد و موتور و گیربکس ماشین متناسب با وزن آن نیست. اما در رنج قیمتی در حال توزیع است که طرفداران بسیاری دارد. 

وی افزود: انتظار می‌رود در ادامه چنین طرحی، روند نادرست قرعه‌کشی خودرو پایان یابد تا خودرو‌های تولید شده نه به دست دلالان، بلکه به دست مصرف کنندگان واقعی برسد. اما اگر این طرح هم نهایتا همانند طرح قرعه کشی و پیش ثبت نام خودرو در دستور کار قرار بگیرد، نمی‌تواند تغییری در وضعیت فعلی ایجاد کند.

این کارشناس گفت: نقد دیگری که به این دو خودرو وارد است کیفیت پایین آنها در مقایسه با قیمت خودروها در سطح جهانی است. دیگنیتی و فیدلتی در مقایسه با خودروهای باکیفیت ژاپنی سطح کیفیتی بسیار پایینی دارند در حالی که با این رقم می‌توان خودروهای باکفیت بسیاری را خریداری کرد.

عمیدی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع به نظر می‌رسد با توجه به پایین بودن حجم عرضه‌ها این روند ادامه‌دار نباشد و تنها کشف قیمتی این دو خودرو عملی شود اما برای دستیابی به اهداف مدیریتی و حذف واسطه‌ها در صنعت خودرو باید حجم عرضه‌ها افزایش یابد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا